Logo
» Start » Moppen » Regio's » Nederlanders

Moppen - Regio's : NEDERLANDERS

 • Twee Nederlanders lopen op straat en zijn in gesprek.
  1e Nederlander: "Wat ik van de week heb meegemaakt is werkelijk on-ge-lo-fe-lijk!"
  2e Nederlander: "Wat dan?"
  1e Nederlander: "Ik liep dus op de markt en toen kwam ik een oude bekende tegen die ik al een jaar of tien niet gezien had."
  2e Nederlander: "Man, dat is nog niets."
  1e Nederlander: "Hoezo dan?"
  2e Nederlander: "Nou, gisteren liep ik in het station en toen kwam ik iemand tegen. DIE IK NOG NOOIT HAD GEZIEN!"
 • Zie ginds gaat de euro ik zie hem al gaan,
  hij bracht ons ellende de Gulden komt er weer aan,
  o lieve belasting kom ook niet bij mij,
  de centjes zijn op ik ben dus niet blij,
  Marc Rutte stond te lachen en riep ons reeds toe,
  er komt veel ellende dus ga ik naar de kindjes toe,
  o lieve Zalm dacht u ook maar aan mij,
  de tijd is gekomen en het graaien voorbij.
 • Een Oranje-supporter heeft zijn zoontje van zes meegenomen naar Engeland. Maar tijdens de wedstrijd begint het kind te jengelen: "Ik wil hier weg, ik wil naar mama in het hotel!" De vader verzet zich, maar het kind blijft zeuren dat het naar mama wil. "Okay," geeft de vader tenslotte toe, "je mag naar mama. Ga alle mensen in het stadionalvast een handje geven."
 • Een Hollander werd gevraagd een gift te doen voor het bejaardenhuis Hij gaf zijn vader en zijn moeder.
 • Op een gouden bruiloft was ook een Hollander uitgenodigd. De gasten werden verzocht een cadeau van goud mee te brengen.
 • Gehoord aan een bar in Holland 'Als ze me een glas bier aanbieden voel ik me diep beledigd.' 'En wat doe je dan?' 'Die belediging doorslikken.'
 • Nederlander gooit boos NL-moppenboekje in zee in de hoop dat daarmee al die moppen vergeten worden, als ie zich omdraait ziet ie alle vissenkoppen omhoog in een deuk van het lachen...
 • Een Nederlander komt een Vlaamse wapenwinkel binnen: 'Hebt u pistolen?' - 'Nee' zegt de verkoper (rechts van hem liggen een reeks pistolen). - 'Hebt u granaten?' - 'Nee' zegt de verkoper (links van hem liggen een reeks granaten). - 'Zeg, hebt u iets tegen Nederlanders?' - 'Ja, hier rechts pistolen en hier links granaten.'
 • Een Belg staat 's morgens op en gaat eieren rapen in zijn tuin. Hij raapt ze op en ziet dan dat er een ei bij de buurman is terechtgekomen (De buurman is een Nederlander), de Belg doet aanstalten om het ei uit de tuin van de Nederlander te halen, maar deze ziet dat en is daar helemaal niet tevreden over, want alles wat op zijn grondgebied ligt is zijn eigendom (Dat denkt hij althans). Zegt de Belg: "We zullen er een wedstrijd om doen". De Nederlander gaat ermee akkoord, in de wedstrijd draait het erom elkaar om de beurt in het kruis te trappen en de eerste die het uitschreeuwt van de pijn heeft verloren. "'t is goed", zegt de Belg, "ik zal beginnen te trappen". De Belg trapt heel hard in het kruis van de Nederlander, de Nederlander maakt alle danspassen van de wereld maar doet zijn mond niet open. Na een kwartier bijkomen zegt de Nederlander "Nu is het mijn beurt". Zegt de Belg: "'t is al goed, je mag het ei houden!!".
 • Een Nederlander gaat naar Duitsland op wintersportvakantie. Nadat hij in het hotel zijn bagage heeft afgegeven gaat hij ski? Hij valt een paar keer flink, maar er is toch niets met hem aan de hand. Aan het eind van de middag komt hij terug in het hotel. Hij verteld tegen de eigenaar van het hotel dat hij een paar keer gevallen is en er toch niets met hem aan de hand is. De hoteleigenaar zegt daarop: 'Du hast schwein gehabt.' 'Schwein gehabt', wat betekend dat nu weer. Hij vraagt het aan een andere Nederlander en die zegt dat het geluk hebben betekend. 's Avonds is er een feest avond in het hotel. De hotel eigenaar komt naar hem toe en vraagt of hij al met zijn mooie dochter gedanst heeft. De Nederlander zegt daarop: 'Nein das Schwein hab ich noch nicht gehabt'.
 • Twee belgen komen elkaar tegen, zegt de ene tegen de ander: joh... ik heb laatst de spoorwegen in de maling genomen! De andere vraagt hoe hij dat dan wel niet had gedaan. "Nou, ik heb een retourtje Amsterdam gekocht... maat ik ben terug gaan lopen!"
 • Een Amerikaan vraagt aan een Nederlander wat de kleuren van de Nederlandse vlag betekenen. Nederlander: Nou weet je, dat heeft alles te maken met de belastingen. Als we de rekening binnenkrijgen worden we ROOD van woede en als we dan het te betalen bedrag zien trekken we WIT weg om ons vervolgens BLAUW te betalen. Amerikaan: Nou, bij ons is dat ongeveer ook wel zo maar wij zien er nog sterretjes bij!!!!
 • Een Hollander komt in de V&D binnen om een hangklok te kopen.Zijn oog valt op een mooie koekoeksklok.Hij vraagt wat inlichtingen aan de winkelier en die zegt : Nou dat treft,let maar eens even op ! En dan slaat het 3 uur,het klepje gaat open,de koekoek komt naar buiten,roept 3 keer 'KOEKOEK' en gaat dan terug naar binnen. Kijk,dat vind ik nou FAN-TAS-TISCH ! zegt de Hollander,die vogel kan zelf van daarbinnen uit niet zien hoe laat het is,en toch weet hij wanneer hij naar buiten moet komen !!!
 • Waarom zijn er in Nederland scholen onder de grond? Om dieper na te kunnen denken
 • Nadat hij in Parijs zeer uitgebreid heeft gegeten vraagt een Hollander naar de rekening. De kelner presenteert hem het briefje waarop de eindsom van 19,99 Euro genoteerd staat. De Hollander legt twee briefjes van tien neer en wacht ostentatief op het wisselgeld. De kelner overhandigt hem die ene cent tezamen met een pakje condooms. "En waaraan dank ik deze attentie?", vraagt de Hollander. "Ach", zucht de kelner, "ik wil voorkomen dat gasten zoals u zich voortplanten."
 • Waar stuur een Hollander zijn filmrolletje naartoe? Naar een ontwikkelingsland.
 • Tijdens de hongerwinter zitten twee Nederlanders langs de kant van de rivier. Plotseling komt het lijk van een dikke Duitse soldaat voorbij drijven. De twee mannen vissen de Duitser uit het water, en ze snijden de maag van de soldaat open. De maag blijkt gevuld met zuurkool met worst. De ene Nederlander begint de maaginhoud op te peuzelen, maar de ander zegt er geen trek in te hebben. Enige tijd later kotst de man de zuurkool met worst weer uit. Meteen begint de andere man het op te eten. "Ik dacht dat je geen zuurkool met worst lustte?" zegt de ene man. "Nee," zegt de ander, "koud hoef ik het niet, maar opgewarmd lust ik het wel!"
 • Een Nederlandse man zegt tegen zijn vrouw: 'Marie, giet eens een liter water bij de soep, we krijgen bezoek!'
 • Een bus vol met 50 vrolijke zingende Hollandse vakantiegangers, op weg naar de Spaanse zon en stranden, stopt bij een Belgisch pompstation.
  De Hollandse chauffeur stapt uit de bus en vraagt aan de pompbediende :
  "Heeft u voor mij een emmer water om de motor af te koelen? ?
  "Maar natuurlijk? de vriendelijke Belg.
  Hij vult een emmer vol met water en geeft deze aan de buschauffeur.
  "Dank u wel? zegt de buschauffeur
  "En... heb je misschien ook nog ergens 51 rietjes liggen? ?
 • Een Schot onderstreept op de landkaart alle plaatsen waar hij goedkoop kan eten en een Hollander streept alle plaatsen door waar hij moet betalen voor zijn eten.
 • Wat is het verschil tussen een Schot die op reis gaat en een Hollander die op reis gaat?
 • Hoe kan je op zee een Hollandse vissersboot herkennen?
  Kijk uit naar een schip waar géén zwerm meeuwen achter aan vliegen.
 • Wat doen Nederlanders bij ernstige brandwonden?
  Korting vragen bij het crematorium.
 • Hoe herken je een Nederlandse kinderlokker?
  Wil je een snoepje...kopen?
 • Waarom vinden Nederlanders Belgenmoppen zo geweldig?
  Omdat ze zo goedkoop zijn.
Vind ik leuk!Vind ik niet leuk!Commentaar versturenDefecte link melden
Hits: 123.849 - Score: 63% (49)

Willekeurige items uit MOPPEN

Zotten Twee landlopers waren op een stuk bouwgrond. De ene legde zich neer om te slapen. Zijn hoofd rustte op een rioolbuis. 'Maar is dat niet te hard onder je hoofd?' vroeg de andere. 'Welnee', antwoordde de eerste, 'ik heb er heel veel stro in gestopt.'
Danny - 11/03/2014 - Score: 62% (60) - Hits: 59.425
Vlamingen en Een Antwerpenaar rijdt tijdens zijn verlof aan zee als "wielertoerist" rond in West-Vlaanderen. Het zal u niet verwonderen dat hij, uit een wereldstad komend, de West-Vlamingen voor ietwat achterlijke boeren neemt. Hij wil dat ook even laten zien. Hij stopt met zijn fiets aan een van de zeldzame tankstations die nog met bediening aangeven. Dan vraa [...]
Danny - 06/01/2018 - Score: 67% (6) - Hits: 59.889
Sollicitatie Verkoopleider tegen de sollicitant: 'Beschikt u over verkoopervaring?' 'Ja hoor,' zegt de man, 'Ik heb mijn huis, mijn auto, de piano, en bijna al de juwelen van mijn vrouw verkocht.'
Danny - 01/01/2007 - Score: 40% (5) - Hits: 21.840
Slimme mense Een professor neemt het middagmaal in de kantine van de universiteit. Een student zet zich tegenover hem aan dezelfde tafel. De professor ergert zich hieraan en zegt: Een varken en een vogel lunchen niet samen. Zegt de student: Oke, ik vlieg wel naar een andere tafel. De professor is razend om dit antwoord en besluit om de student bij zijn volgend  [...]
Danny - 19/08/2014 - Score: 57% (133) - Hits: 101.108
Kerstman De Kerstman en Sinterklaas zitten gezamenlijk aan de bar. Zegt Sinterklaas tegen de Kerstman: "Doe mijn eens een biertje." Waarop de Kerstman zegt: "Ik ben Sinterklaas niet!"
Danny - 01/01/2007 - Score: 54% (52) - Hits: 34.349