Logo
» Start » Moppen » Overheid » Ambtenaren

Moppen - Overheid : AMBTENAREN

 • Weet je waarom 21 maart is uitgeroepen tot de dag van de ambtenaar?
  Op 21 maart is de winterslaap voorbij en begint de voorjaarsmoeheid.
 • Paniek op het gemeentehuis! Melding van de postkamer: "De bestelformulieren voor de bestelformulieren zijn op!"
 • Een ontslagen ambtenaar meldt zich voor zijn eerste werkdag bij de supermarkt. De manager begroet hem joviaal, geeft hem een bezem en zegt: "Jouw eerste taak is om de vloeren aan te vegen." De ex-ambtenaar kijkt de manager verbaasd aan en stamelt: "Maar, ik was hiervoor een hoge ambtenaar." "Oh sorry, dat wist ik echt niet," zegt de manager, "geef mij die bezem maar, dan doe ik het even voor!"
 • Een rijke industrieel spreekt op een receptie een bevriend minister aan: "Beste vriend, ik moet je eens wat vragen!"
  "Vraag maar!", antwoordt de minister
  "Mijn jongste zoon, wordt 27 dit jaar. Hij verslijt nog steeds zijn broek op het unief. Hij doet niet anders dan hele dagen doorbrengen op café, bij vrienden, drinken en grappen uithalen. Hij doet verder niks! Hij is nog te lui voor werk te zoeken! Heb jij geen jobke voor hem?"
  Waarop de minister: "Geen probleem, ik benoem hem tot mijn adjunct met een salaris van 10.100 euro per maand!"
  Industrieel: "Nee, da's een veel te hoog loon! Hij moet er toch wat inspanning voor doen!"
  Minister: "Oh, dan maak ik hem cabinet-chef, 6.000 euro per maand!"
  Industrieel: "maar nee, da's nog altijd veel teveel. hij moet de waarde van het geld leren kennen!"
  Minister: dan maak ik hem diensthoofd op één of ander ministerie aan 4500 euro per maand!"
  Industrieel: "Maar nee, ik wil dat mijn zoon onderaan de ladder begint, hard moet werken en begint aan maximum 1200 euro per maand!"
  Minister: "spijtig, dan kan ik niks voor U doen!"
  Industrieel: "Hoe? En waarom niet?
  Minister: "voor zulke plaatsen moet je slagen in een examen!"
 • Ik heb een bezoek gebracht aan het belastingkantoor. Ik wilde de mensen zien voor wie ik werk...
 • 's Morgens vroeg komen twee werkmannen van Belgacom de straat ingereden En beginnen te graven. Nadien wordt de gegraven sleuf weer dichtgegooid. Dit gaat zo de hele dag door. Vooraleer ze 's avonds vertrekken komt een buurtbewoner bij die mannen En vraagt hen wat ze nu eigenlijk de hele dag gedaan hebben. Wel zeggen die mannen : 'Wij hebben draadloos internet gelegd.'
 • Kom een ambtenaar vol zweet in huis, vraagt zijn vrouw. Wat is er? Ach de computers waren kapot, we moesten zelf denken.
 • Wat is het toppunt van lef? Een ambtenaar op het ministerie die zijn kaak verrekt tijdens het gapen en dat aangeeft als een werkongeval.
 • Paniek op het gemeentehuis! Melding van de postkamer: "De bestelformulieren voor de bestelformulieren zijn op!"
 • Weet je waarom 21 maart is uitgeroepen tot de dag van de ambtenaar? Op 21 maart is de winterslaap voorbij en begint de voorjaarsmoeheid.
 • Waarom loopt er in rijksgebouwen een witte streep door het midden van de gang? Dat is om te voorkomen dat de ambtenaren die te laat binnenkomen botsen met de ambtenaren die te vroeg weggaan. De streep is inmiddels weer weggehaald; reden: het bleken dezelfden te zijn..
 • Er komt een man bij de balie van de belastingsdienst. "Ik zou graag Ali willen spreken." De medewerker van de belastingdienst zegt: "Ali, welke Ali?" Waarop de man zegt: "Ali Baba wil ik spreken en snel !" De medewerker van de belastingdienst antwoordt korzelig: "Hier werkt geen Ali Baba!" De man antwoordt: "Dan wil ik graag een van de andere veertig rovers spreken!"
 • Een man komt binnen in het bureau van een ambtenaar en bemerkt dat daar een insectenprobleem heerst. "Wat zitten hier veel vliegen" zegt de man. "Ik weet het" zegt de ambtenaar "17..."
 • Op het ministerie van Buitenlandse Zaken vraagt een journalist aan de minister: "Hoeveel ambtenaren werken hier nu eigenlijk?" Zegt de minister: "Iets meer dan de helft..."
 • Een ambtenaar zit koffie te drinken. De kantine-juffrouw vraagt hem: "Wilt u nog een tweede kopje?" "Neen, dank u wel, anders kan ik vanmiddag niet slapen!"
 • Een ambtenaar komt 's morgens te laat op z'n werk. Hij zegt tegen z'n chef: "Ik heb me overslapen, mijnheer". Waarop de chef antwoordt: "Verrek, slaap je dan thuis ook nog?"
 • Een ambtenaar staat voor het raam van zijn kantoor. Een collega komt binnen en gaat naast hem aan het raam staan. Ze kijken samen naar de plantsoenarbeiders. Zegt de eerste ambtenaar: "Die lui doen nu al zeker drie uur helemaal niets!"
 • Er komt een ambtenaar bij zijn baas. Hij zegt: "Baas, ik vind dat mijn salaris niet in overeenstemming is met mijn verrichte arbeid."
  "Ben ik met je eens", zegt de chef,"maar ik mag je helaas niet minder betalen dan het minimumloon."
 • Een man komt aan de balie van het belastingskantoor en vraagt aan de dienstdoende receptioniste naar Dhr. knijpers. De receptioniste antwoord hem heel devoot " Dhr. Knijpers is vorige week overleden. De man denkt even na en vraagt opnieuw naar de Hr. Knijpers. Waarop de receptioniste wrevelig hetzelfde antwoord geeft. Na een paar minuten stelt de man voor de derde keer dezelfde vraag, "Kan ik Dhr. Knijpers spreken ? Nu wordt het de dame teveel en schreeuwt zij de man toe " Waarom laat U mij in hemelsnaam drie maal zeggen dat Dhr. Knijpers dood is ? Waarop de man met een gelukzalige glimlach op zijn lippen antwoordt " Ik hoor het U toch zo graag zeggen !!!!
 • Een ingenieur, een boekhouder, een chemicus, een informaticus en een ambtenaar op het ministerie zijn aan het opscheppen hoe fantastisch hun hond wel is. Om het te bewijzen roept de ingenieur zijn hondje: "Vierkantswortel, toon ons je talenten!" De hond loopt naar een schoolbord en tekent er met een krijtje een vierkant, een cirkel en een driehoek op.
  Ook de boekhouder roept zijn hond: "Actief-Passief, toon jij ons eens al je competenties!" De hond loopt naar de keuken en komt terug met 12 koekjes. Hij legt ze op 3 stapeltjes, elk van 4 koekjes elk.
  De chemicus beweert dat zijn hond nog beter kan. "Thermometer, toon jij ons eens je kunsten!" De hond loopt naar de kast, haalt er een glas van 10 cl uit, neemt de melk en giet exact 8 cl melk in het glas zonder ook maar ? druppel te morsen.
  De informaticus wil ze allemaal overbluffen en roept zijn hond: "Harde schijf, verbaas deze mensen eens!" De hond begeeft zich naar een computer, start deze op, laat een Anti-Virus starten, verstuurt een e-mail en installeert tenslotte een nieuw spel.
  De 4 mannen keren zich nu naar de ambtenaar van het ministerie en vragen hem wat zijn hond nu zo allemaal kan. De ambtenaar roept zijn hond: "Koffiepauze, toon je talenten eens!" De hond zet zich recht, eet de koekjes op, drinkt de melk leeg, wist alle bestanden van de computer, neukt de hond van de ingenieur en doet alsof hij zich geblesseerd heeft aan zijn rug na de daad, waarop hij het formulier van arbeidsongeval invult met als periode van arbeidsongeschiktheid '6 maanden'
 • Twee ambtenaren zijn druk bezig een bord aan het timmeren met de tekst "Genoeg is genoeg. Wij staken". Plots komt een derde man verschrikt het bureau binnen lopen : "Stop met werken, de staking is gedaan!"
 • Twee ambtenaren zitten te zuchten en kreunen op het werk. Ze zouden zo graag een dagje verlof nemen, maar de directeur heeft alle verlof opgeschort omdat er teveel werk is. Plots springt een van de twee recht. "Ik weet een manier om enkele dagen verlof te krijgen!" roept hij. "Hoe dan?" vraagt de ander. De man kijkt snel rond - niets te zien van de directeur. Hij klimt op zijn bureel, neemt enkele tegels van het valse plafond uit, klimt in het plafond. Dan slaat hij zijn benen over een metalen pijp, laat zich zakken en hangt zo met zijn kop naar beneden in het kantoor. Binnen enkele seconden staat de directeur er. "Wat is dat hier allemaal?" wil hij bars weten. "Ik ben een lamp" zegt de man. "Ik denk dat jij een beetje overspannen bent. Maakt dat je wegkomt, en dat is een bevel! Ik wil je hier minstens twee dagen niet zien!" "Ja meneer de directeur" antwoordt de man heel gedienstig; hij springt naar beneden, zet zijn computer af en verdwijnt door de deur. De tweede man zet zijn pc uit en staat ook recht, klaar om te vertrekken. "Hela, waar ga jij naartoe?" vraagt de directeur. "Naar huis. Ik kan niet werken in het donker..."
 • Waarom hebben ambtenaren geen houten bureaus? Hout werkt.
 • Een Hollandse ambtenaar komt 's morgens te laat op z'n werk. Hij zegt tegen z'n chef: "Ik heb me verslapen meneer" Waarop de chef antwoordt: "Verrek, slaap je dan thuis ook al?"
 • Wat is de drukste werkdag voor een ambtenaar? Maandag, dan moet hij drie blaadjes van de kalender afscheuren.
Vind ik leuk!Vind ik niet leuk!Commentaar versturenDefecte link melden
Hits: 100.503 - Score: 77% (22)

Willekeurige items uit MOPPEN

Limerics In een villa te List Woonde een Filatelist Een man die aan Filatelie doet Zijn vrouw Lila Bewaarde de filatelie Van haar man, de filatelist In een lila filatelie-la.
Danny - 01/01/2007 - Score: 33% (3) - Hits: 20.366
Belgisch Kon Bij ? van zijn tochten komt koning Albert II in Nieuwpoort aan. Hij houdt halt bij het standbeeld van wijlen zijn grootvader Albert I, gezeten op zijn paard. Koning Albert II staart naar het standbeeld en droomt even weg. Plots hoort hij een stem : "Berreke, ik heb een nieuw paard nodig." Albert II schrikt en denkt dat hij droomt. Maar dan hoort hi [...]
Danny - 01/01/2007 - Score: 71% (7) - Hits: 28.198
Amerikaanse George Bush was benieuwd of hij nog een beetje poplair was onder de amerikaanse jeugd en bezocht een school. Hij hield een korte toespraak en vroeg de kinderen of ze misschien vragen aan hem wilden stellen... Bob stak zijn hand op en zei: "Ik heb 3 vragen voor u." 1) Hoe heeft u de verkiezingen kunnen winnen, ook al had u minder stemmen? 2) Waarom  [...]
Danny - 01/01/2007 - Score: 60% (5) - Hits: 19.343
Verjaardag Max is honderd jaar gewordenen zijn familie heeft een feestelijke dag gepland: naar de dierentuin, naar het pretpark, langs de burgemeester...... De dag eindigt met een chic diner.Vraagt zijn dochter:"En pa,wat vond je nou het leukste aan deze dag?" zegt Max:"Die bordjes langs de weg met:"Max 100"!
Danny - 01/01/2007 - Score: 66% (104) - Hits: 35.414
Mannen Lieve God, ik bid voor wijsheid om mijn man te kunnen begrijpen, voorliefde om hem te kunnen vergeven en geduld voor zijn humeur, want God, als ik bid voor kracht sla ik hem hartstikke dood!
Danny - 04/09/2017 - Score: 67% (80) - Hits: 203.917