Logo LachJeKrom.com
» Start » Moppen » Overheid » Politie

Moppen - Overheid : POLITIE


 • In een rustige streek in de Vlaanderen is een Politiecombi aan het patrouilleren. Na een tijdje zien ze in de verte een boer staan zwaaien met zijn armen, naast zijn tractor. Ze stoppen en gaan kijken wat er scheelt. Tijdens het ploegen heeft onze boer 2 oorlogsbommen opgegraven, kastaars van 2 meter lang. De ene Agent vraagt aan zijn collega die brigadier is: Weet gij wat we moeten doen? Ja, wij moeten de ontmijningsdienst verwittigenen die komen die onschadelijk maken. He, he, het is vier uur, om vijf uur hebben wij gedaan en die mannen van de Ontmijningsdienst moeten van Heverlee komen. Dan in het zeker zes uur eer ze hier zijn en dat wil zeggen dat we overuren aan ons been hebben. Hebt gij een betere oplossing? Als we ze nu meenemen naar het bureau dan moeten ze er daar maar hun plan mee trekken. Is dat niet te gevaarlijk? We leggen ze heel voorzichtig achter in de camionette en we rijden stilletjes naar het bureau. En als er nu onderweg toch één ontploft?
  Dan zeggen we dat we maar één gevonden hebben.
 • Een inbreker wordt op heterdaad door een agent betrapt als hij door een raam van een huis naar buiten klimt.
  "Zo zo, meneertje komt u maar eens even mee naar het bureau."
  De inbreker:
  "Ja maar, ik heb mijn buit nog binnen liggen. Zal ik die nog even halen?"
  De agent:
  "Ja ja, en er dan zeker stiekem vandoor gaan. Nee nee, daar komt niets van in. Weet u wat, blijft u hier maar staan, dan ga ik die buit wel even halen."
 • Een jongetje tot zijn moeder:
  "Ik heb besloten niet meer naar school te gaan!"
  "En voor welke redenen dan wel?" vraagt zijn moeder.
  "Wel, ze hebben daar juist op TV getoond dat ze in Italië iemand vermoord hebben omdat hij te veel wist."
 • Toen een politieagent een oude dame aanhield vroeg hij:
  "Weet u wel hoe snel u reed?"
  De 83-jarige dame gaf de agent een glimlach van oor tot oor en zei:
  "Waarschijnlijk veel te snel maar ik moet op mijn bestemming komen voordat ik vergeet waar ik naar toe wou!"
 • Een man rijdt keihard door rood en helaas voor hem ziet een agent dat. Die houdt hem aan en zegt:
  "Als u zo hard door rood rijdt, moet ik u echt een boete geven. Mag ik uw naam alstublieft?"
  De man zegt:
  "Stanislawski Comprelididasiree."
  Waarop de agent mompelt:
  "Ehm, juist ja, rij dan maar door, maar laat ik het niet meer zien!"
 • Een Brit wonende tussen Brugge en Antwerpen is zwaar onder invloed van alcohol en ziet zwart als een oude bakelieten telefoon, ge weet wel die van vroeger...
  Een politieman houdt de auto aan, stelt zich voor en vraagt: "Heeft u gedronken?"...
  Met een dikke tong antwoordt de man: "Yes... deze morgen... is mijn dochter getrouwd... en ik hou niet van kerken... dus ben ik naar het cafe geweest... en heb enkele biertjes gedronken...
  Daarna... gedurende het banket... heb ik 3 flessen gekraakt... een Corbieres... een Minervois... en ... een faugeres.
  Om te eindigen... gedurende het feest... heb ik 2 flessen... Johnny Walker... black label... keizer gemaakt..."
  Uiteindelijk antwoordt de politieagent, geirriteerd: "Weet u dat ik politieagent ben en u aangehouden heb voor een alcoholtest???"...
  Vol humor antwoordt de Brit: "En U... weet u dat... dit voertuig ... Engels is... en mijn vrouw rijdt!!???"...
 • Er gaan stemmen op om het strafbare alcoholgehalte van 0.5 mg/l terug naar het vroegere 0.8 mg/lte brengen.
  Uit statistieken, van de verzekeringen, blijkt dat sinds de invoering van de 0.5 mg/l het aantal ongevallen is verdubbeld.
  Uit grondige studie van deze cijfers blijkt namelijk dat nu meer mannen dan vroeger uit schrik te moeten blazen na één of twee pintjes, hun vrouw laten rijden!
 • Jan neemt zijn vrouw mee voor een romantische avondwandeling. Ze belanden op een bankje in het park, alwaar zij verzucht: 'Liefste, dit doet me denken aan ons eerste afspraakje toen we zo verliefd waren dat we het meteen al met elkaar deden'. Jan begrijpt de hint. Hij pakt zijn vrouw op en vleit haar neer in het gras. Juist als hij bij haar is binnengedrongen, kijkt hij in het licht van een felle zaklantaarn. 'Politie ! Jullie zijn er gloeiend bij. Dat is 50 euro boete voor meneer en 500 euro boete voor mevrouw. Jan reageert verbaasd : 'Waarom hoef ik slechts een tiende van de boete van mijn vrouw te betalen ?' Waarop de agent zegt: 'Omdat ik u hier voor het eerst betrap!
 • Ken je het verschil tussen:
  - de Federale Politie
  - de Gerechtelijke Politie
  - de Lokale Politie
  Het zit zo:
  - De eerste werkt met Interpol
  - De tweede werkt met Internet
  - De derde werkt met Interbrew
 • De nieuwe alcoholcontroles.

  Het blazen in ademhalingstoestel en ademanalysetoestel bij alcohol controles wordt per 01/01/2010 afgeschaft en vervangen door een leestest.

  Voor de politie een grote vereenvoudiging, maar als 'klant' zal je goed uit je doppen moeten kijken. De test zou volgens de ontwikkelaars onfeilbaar moeten zijn en met 100% zekerheid de chauffeurs die teveel gedronken hebben moeten kunnen identificeren. Een en ander heeft te maken met het niet kunnen uitspreken van bepaalde lettercombinaties wanneer men gedronken heeft. Om u toch toe te laten u ietwat voor te bereiden, voeg ik hier de te lezen tekst bij, zodat u niet meteen voor verrassingen komt te staan. Je mag pas terug achter het stuur kruipen als je deze tekst vlot kan lezen zonder te barbarabbelen, sorry zonder te brabbelen..
  Veel succes... en begin maar alvast te oefenen !!!

  In een zeemansdorpje woonde eens een meisje, Barbara genaamd. Barbara maakte de allerlekkerste rabarberpudding in de verre wijde omtrek, en iedereen was zo gek op de rabarberpudding van Barbara dat iedereen haar Rabarberbarbara noemde. Omdat Rabarberbarbara op een gegeven moment zo bekend was geworden met haar rabarberpudding, besloot ze om haar eigen bar te openen. Natuurlijk werd de bar de Rabarberbarbarabar genoemd. Rabarberbarbara had in haar Rabarberbarbarabar nogal wat vaste klanten, maar veruit de meest bekende klanten waren wel 3 barbaren die regelmatig van rabarberbarbara's rabarberpudding genoten in de rabarberbarbarabar. En omdat deze barbaren zo vaak in de rabarberbarbarabar kwamen om rabarberbarbara's rabarberpudding te eten kregen zij op een gegeven moment de bijnaam ' Rabarberbarbarabarbarbaren'. De Rabarberbarbarabarbarbaren hadden natuurlijk ook lange stoere baarden en deze werden natuurlijk de rabarberbarbarabarbarbarenbaarden genoemd.Als de rabarberbarbarabarbarbaren hun rabarberbarbarabarbarbarenbaarden wilden verzorgen, dan gingen zij altijd naar de barbier: De rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbier. De rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbier besloot om samen met de rabarberbarbarabarbarbaren een barbecue te organiseren:
  Een rabarberbarbarabarbarbarenbaardenbarbierbarbecue.

  Als je dit kunt uitspreken zonder fouten laten ze je gaan...!
 • Een man wordt door de politie aangehouden tijdens een controle. De agent zegt: "Dit is een alcohol-controle, wilt U meewerken?"
  Zegt de man: "OK, vooruit dan maar, geef mij ook zo'n klak en zo'n frakske, en zeg me maar wat ik moet doen..."
 • Op een doordeweekse dag rijdt een Amerikaans jongetje op z'n fiets de grens over naar Mexico. Aangekomen bij de douane wordt hij aangehouden door de douanier. Douanier: 'Wat heb jij daar bij je ?' jongetje: 'Dit zijn 2 zandzakken'. Douanier: 'Laat mij eens even in die zakken kijken" T jongetje laat hem die zakken zien en wordt tegen hem gevraagd of er misschien toevallig iets in zit. "nee" zegt t jongetje. De Douanier bekijkt t goed en moet teogeven dat er alleen maar zand in zit en laat het jongetje door. Later die middag komt t jongetje weer terug zonder de zandzakken en gaat Amerika weer in. De volgende dag komt ie weer op z'n fiets met 2 zandzakken op z'n rug. En ook ditmaal wordt het gecontroleerd maar weer vindt hij niks en moet t jongetje toch echt doorl aten en ook later die dag gaat hij weer terug naar Amerika. En dit herhaalt zich 2 weken. 3 weken lang wordt hij niet meer gezien. Tot op een zekere dag de douanier in een Amerikaanse cafe zit en het jongetje ziet lopen. Hij loopt naar t jongetje pakt hem bij z'n arm en vraagt: "Ik ben zelf Mexicaan, en we zitten nu op Amerikaans grondgebied, dus ik kan je niets maken. Ik heb je al een poos niet meer gezien maar in die week dat je de grens overstak wist ik dat je iets smokkelde maar ik kon niets vinden. Vertel het me..." 'oke' zegt het jongetje, 'ik smokkelde fietsen.'
 • Politieagent : In uw toestand luidt de leuze : handen af van het stuur. Bestuurdder: moet ik dan als ik stomdronken ben ook nog zonder handen kunnen rijden?
 • Een automobilist werd geflitst. Hij was op weg naar huis gefotografeerd door een automatische camera terwijl hij de maximumsnelheid overschreed. Kort daarna kreeg hij een boete thuis met een foto van zijn motorvoertuig waarop de datum, uur en snelheid waren afgedrukt. Onder de indruk van deze prestatie stuurde hij het formulier terug met de foto van een bankbiljet van 50 euro voor de boete.
 • Twee jongens zijn aan het spelen bij een bouwput en vinden tijdens het spelen twee uit de tweede wereldoorlog afkomstige bommen. "Shit!", zegt de ene. "Wat moeten we hier nou mee?" "Da's simpel", zegt de ander. "We nemen ieder een bom en binden deze vast op de bagagedrager van onze fiets en brengen ze naar de politie." "Ja, maar dat is levensgevaarlijk! Stel dat er eentje ontploft?!" "Dan zeggen we toch gewoon dat we er maar ?? n hebben gevonden?!
 • Twee ton mensenhaar, bestemd voor pruiken, werd gisteren in Den Haag gestolen. De politie kamt nu de buurt uit.
 • IK word door de politie aangehouden tijdens een controle. De agent zegt: 'Dit is een alcohol-controle, wilt U meewerken?' Zeg ik: 'OK, vooruit dan maar, geef mij ook zo'n klak en zo'n frakske, en zeg me maar wat ik moet doen...'
 • EXAMEN VOOR POLITIEAGENT

  Om het "observatie vermogen" te testen, wordt volgende test gedaan: Er wordt een foto opgehangen van een persoon in profiel.

  Eerste kandidaat komt binnen. De instructeur vraagt: "wat valt er op bij deze persoon ?" Na aarzeling antwoordt de kandidaat: "Deze persoon heeft maar een oor". De instructeur: "Dommerik, dit is een profielopname, dus je kan maar één oor zien". Buiten !!

  Tweede kandidaat komt binnen. Zelfde vraag. Na aarzeling antwoordt de kandidaat: "Deze persoon heeft maar een oor". De instructeur: "Godverdomme, godverdomme, dit is een profiel opname dommerik..." Buiten !!!

  Derde kandidaat komt binnen. Zelfde vraag. Na lange aarzeling zegt deze: "Deze persoon draagt contactlenzen". De instructeur valt bijna van zijn stoel, kijkt in het dossier van de persoon op de foto in kwestie, en jawel, deze blijkt inderdaad contactlenzen te dragen! "Proficiat, beste vriend, hoe heb je dit opgemerkt ?" Wel, ik denk zo, als je maar een oor hebt, dan kan je toch geen bril dragen? ... Juist?
 • Een politieagent in een kleine stad hield een motorrijder aan die te hard over de hoofdweg reed. "Maar agent," begon de man, "ik kan het uitleggen." "Blijf nou maar rustig!" beet de agent hem toe. "Ik laat je in de cel wel even afkoelen totdat de hoofdagent terug is." "Maar agent, ik wil u iets zeggen." "Ik zei dat je je rustig moest houden! Je gaat naar je cel!" Een paar uur later kijkt de agent naar zijn gevangene en zegt: "Je hebt geluk dat de hoofdagent naar de bruiloft van zijn dochter is. Als hij straks terugkomt zal hij in een goed humeur zijn." "Reken daar maar niet op," antwoordt de jongen in de cel, "ik ben namelijk de bruidegom."
 • Een agent, op ronde, stopt bij een auto waar de chauffeur, strontzat, tegen de deur van zijne auto staat te plassen. Helaba manneke ... openbare zendenschennis!!! ... da's 300 ballen. De zatlap betaalt met een briefje van 500,- en de agent wil 200,- weergeven. Laat maar zitten, zegt de zatlap, ik moet nog kakken ook!
 • Politieverhoor: de verdachte haalt uit: "En nou is het afgelopen met dat gezeur over data, tijd en slachtoffers. Ik ben een massamoordenaar, geen boekhouder."
 • Een man komt in het politiebureau gesneld. "Mijn auto is gestolen", zegt de man verward. De politieagent vraagt of de man een persoonsbeschrijving van de dief kan geven. "Neen, ik kon hem niet herkennen. Het was onmogelijk want de dief droeg een bivakmuts.", zei de man, "maar ik heb wel de nummerplaat kunnen noteren."
 • Een politieman komt bij zijn baas om te vragen of hij zijn werk wel goed doet. Zijn baas antwoord: "Nou je arresteert te veel mensen, voortaan moet je ze eerst waarschuwen." De politieman loopt op straat en ziet een zwangere vrouw lopen. Zegt die politieman tegen de vrouw: "Mevrouw u mag hier niet lopen met de kinderwagen." Antwoord de vrouw: "Maar dat doe ik toch ook niet meneer?" "Nee, maar ik waarschuw u vast!"
 • Staat 's avonds laat een man bij de bushalte. Komt er plotseling een jonge agent op hem af. "Mee naar het bureau", zegt deze. "Maar ik heb toch helemaal niks misdaan?" vraagt de man. De agent: "Dat klopt ook, maar in het donker durf ik niet alleen over straat".
 • Een man komt uit een caf?stapt zijn auto in en rijdt richting huis. Na 200 meterwordt de man aangehouden door een politieagent. Agent: 'Goedenavond meneer, wij doen eenalcoholcontrole. Wilt u even op het pijpje blazen?' Man: 'Dat gaat niet want ik heb astma. Als ik op zo'n pijpje blaas heb ik voorlopig geen lucht meer.' Agent: 'Gaat u dan even meenaar het bureau, dan kunnen wij een bloedproef doen.' Man: 'Dat kan ook niet want ik hebbloedarmoede. Als u me een keer prikt, loop ik leeg.' Agent: 'Dan vrees ik dat u even uitmoet stappen en over die witte lijn moet lopen.' , Man: 'Dat kan ook niet.' Agent:'Waarom niet?' Man: 'Ik ben stom lazarus.'
Vind ik leuk! Vind ik niet leuk! Commentaar versturen Defecte link melden
Hits: 54.876 - Score: 48% (8)

Willekeurige items uit MOPPEN

Managers Een nieuwe directeur van een bedrijf werkt gedurende een week lang samen met de directeur die hij gaat vervangen. Op de laatste dag zegt de vertrekkende directeur: "Ik heb drie genummerde enveloppen in de lade van het buro gelegd. Open een envelop als je in een crisis komt die je niet kunt oplossen." Drie maanden later gebeurt er een drama, alles g [...]
Danny - 24/01/2015 - Score: 43% (21) - Hits: 11.583
Dokters Een man is opgenomen in het ziekenhuis met een reusachtig verband om zijn hoofd. De verpleegster van dienst verzorgt hem en stelt vast: Arme meneer, uw vrouw moet u vreselijk missen. Waarop de man antwoordt: Gewoonlijk wel, maar deze maal heeft ze me we wel geraakt.
Danny - 12/04/2017 - Score: 74% (37) - Hits: 113.968
Ober - R Ik was laatst in een hotel, komt de butler op me af die vraagt of hij mijn koffers moet dragen? Ik zei nee, draag mij maar dan neem ik de koffers wel!!
Danny - 10/02/2008 - Score: 57% (7) - Hits: 31.394
Bin Lade Waarom heeft osama een ijzeren onder broek aan? voor kruisraketten
Danny - 01/01/2007 - Score: 60% (5) - Hits: 20.741
Droge Een man: "Mag ik je even storen?" Andere man: "Ja, wat is er?" Eerste man: "Niets, ik wilde alleen maar even storen :-)"
Danny - 15/06/2016 - Score: 64% (453) - Hits: 403.688
LachJeKrom.com © 1999 - 2017 - Privacy/Disclaimer/Cookies - Contact - Sitemap @ 19/09/2017 22:41:54 - Facebook - Twitter - Inloggen