Logo
» Start » Teksten » Taal en woordenschat » Treinbegrippen

Teksten - Taal en woordenschat : TREINBEGRIPPEN

Deze tekst doorsturen naar uw vrienden via email

* Trein : Meestal niet (op tijd) rijdend openbaar vervoermiddel voor machinisten en controleurs. Passagiers worden zoveel mogelijk geweerd door middel van stakingen, verkeerde of niet te interpreteren mededelingen op stations, vertragingen en wisselstoringen.

* Conducteur : Narrige man of vrouw met tang die op momenten dat er niet wordt gestaakt wel eens in een trein wordt gesignaleerd. Vooral ook bekend van de mop "Knipt u thuis ook kaartjes?".

* Machinist : Overwerkte NS-medewerker in rood tenue die treinen bestuurt, voornamelijk op een route die rond de kerk rijdt. Het is dan ook niet te verwonderen dat het hem zo nu en dan rood voor de ogen ziet, waardoor hij wel eens een sein mist van dezelfde kleur.

* Treinenvakbond : Vakbond, bevolkt door radicale kaartjesknippers en machinisten. Zijn gek op stakingen en wars van dienstroosters. Ze vergaderen meestal in de kerk waar ze de hele dag omheen moeten rijden.

* Rover : Gefrustreerde treinreizigersorganisatie die regelmatig korte gedingen aanspant tegen collectieven van kaartjesknippers en machinisten. Het verloop binnen deze organisatie is groot wegens verkoudheden, griep, stress en moordneigingen (Zie zinvol geweld)

* Ziekteverzuim : Een laatste redmiddel voor kaartjesknippers en machinisten die niet staken of vakbondsvergaderingen bijwonen.

* Staking : Bezigheid die vooral geliefd is bij medewerkers van de Nederlandse Spoorwegen. (Zie ook treinenvakbond)

* Loket : Met tralies of gehard glas tegen rovers (zie ook Rover) beveiligd hok, vanwaarachter treinkaartjes worden uitgereikt. Op vele stations afwezig. (Zie kaartjesautomaat.)

* Kaartjesautomaat : Hufterproof metalen blok met lampjes en knoppen, waaruit mits de juiste rituelen worden toegepast kaartjes tevoorschijn komen. Vooral gemeden door bejaarden.

* Treinkaartje : Stukje te duur papier, waarmee de treinreiziger kan meegenieten van stakingen, vertragingen en foute omroepmededelingen.

* Station : Tochtige windtunnel, waarin treinreizigers meestal langer dan tevoren is beloofd moeten wachten op een trein

* Treinreiziger : Gemanipuleerd slachtoffer van enerzijds een dove monopolist en anderzijds stakers die zich op bepaalde dagen van het jaar in treinen vertonen om deze te besturen ofwel van passagiers de kaartjes te knippen die wel degelijk op tijd aangeschaft en betaald moeten zijn.

* Rondje om de kerk : Door treinpassagiers onbegrepen fenomeen. De sporadisch op treinen gesignaleerde kaartjesknippers en machinisten hebben er een hekel aan elke dag hetzelfde te doen en staken daarom veelvuldig. De treinreizigers doen ook elke dag hetzelfde maar zien daarin geen reden om te gaan staken.

* Treinagressie : Zinvol geweld van passagiers tegen personeel van treinen. Treinreizigers hebben nogal eens de neiging om de enkele keer dat er een kaartjesknipper op een vertraagde trein wordt gesignaleerd deze de huid vol te schelden,te bedreigen met een vouwfiets of hem te vragen of hij zelf wel een kaartje heeft.

* Stress : Fenomeen dat zich voordoet bij zowel treinreizigers als treinpersoneel. Treinreizigers die verkleumd tot op het bot en doornat een vertraagde overvolle trein binnenstappen hebben hier nogal last van (zie ook treinagressie). Treinpersoneel lijdt onder stress op dagen dat er niet gestaakt kan worden en men elke keer weer die kerk voorbij ziet komen.

* Rails : Metalen variant van snelweg. Leidt meestal via ondoorgrondelijke (te lange) route naar de plaats van bestemming of daar net langs,aangezien men doorgaans verzuimt te melden of we te maken hebben met een stop-danwel sneltrein.

* Spoorboom : Bijzonder nuttig apparaat, zij het dat menig (les)automobilist ondanks deze uitvinding toch nog in staat blijkt te zijn zich strategisch tussen trein en rest van spoor te plaatsen, waardoor de inmiddels genoten vertraging nog verder oploopt.

* Railtender : Mythisch dier dat volgens overlevering de vermoeide reiziger voorziet van spijs en drank. De laatste paar honderd jaar niet meer gesignaleerd. Waarschijnlijk uitgeroeid.
Vind ik leuk!Vind ik niet leuk!Commentaar versturenDefecte link melden
Hits: 4.964

Willekeurige items uit TEKSTEN

Happy 2017 Eerste 15 gratis kubieke meter water afgeschaft. Zorgverzekering verdubbeld. Blijven betalen voor de zonnepanelen van mijn buurman en alle rijken. Diesel opslag en taks verhoging op dieselwagens. Elektriciteit is een luxeartikel, B. T. W wordt 21%. Roerende voorheffing voor de kleine belegger van 25% naar 27%. Ons pintje en Cola belasten, nog eens  [...]
Danny - 10/12/2016 - Score: 50% (8) - Hits: 2.239
Van een moed Een brief van mama aan haar zoon... Beste zoon. Ik schrijf je deze brief om je te laten weten dat ik je schrijf. Mocht je hem niet ontvangen, verwittig mij dan zodat ik hem nogmaals kan vesturen. Ik schrijf wel heel traag want ik weet dat je niet vlug kan lezen. Onlangs heeft je vader ergens gelezen dat de meeste ongevallen gebeuren op minder dan 1 [...]
Danny - 20/01/2001 - Score: 100% (8) - Hits: 12.928
Scheldwoorde Voor diegenen die geen woorden meer vinden om uit te schelden hebben we hieronder nog een heleboel opgeschreven. Maak je keuze: A a-merk fan a-relaxto aambeienplukker aambeienschaap aambeienshoffelaar aangeklede nageboorte aangeklede stopnaald aangestrande walrus aardvark aarshaarknabbelaar aarsmade aarsontstopper aasgier achter-de-rits-neuker acht [...]
Danny - 20/01/2001 - Score: 95% (22) - Hits: 30.093
Aanvraag voo Diergaarde Blijdorp Van Aerssenlaan 49 3039 KE ROTTERDAM Geachte mijnheer, U vraagt zich af, vanwaar dit schrijven. Nu, dat zal ik U even uitleggen. Door de strenge en koude winter van afgelopen jaar en onze constante financiëmoeilijkheden zijn veel apen dood gegaan, zowel chimpansees als gorilla'en zelfs enkele zeer zeldzame en onvervangbare ba [...]
Danny - 20/01/2001 - Score: 50% (2) - Hits: 8.063
Het S.H.I.T. Brief van het management. Om ons te verzekeren, van de hoogste kwaliteit werk en productiviteit van de medewerkers, is het ons beleid, om alle medewerkers te trainen in ons speciale programma genaamd: Speciale Hoge Intensiviteits Training. ( S.H.I.T. ) Wij proberen om al onze medewerkers meer S.H.I.T. aan te bieden dan elk ander bedrijf. Als je het [...]
Danny - 20/01/2001 - Score: 67% (3) - Hits: 6.913