Logo
» Start » Moppen » Sport » Sport

Moppen - Sport : SPORT

 • Tijdens een sneeuwbui: Eigenlijk wilde ik alleen maar de straat oversteken en BAM: gouden medaille in kunstschaatsen.
 • Voor het eerst wordt het voor de jonge parachutisten ernst. De instructeur begeleidt ze met zijn allen omhoog tot op 3000 meter, sleept ze naar het luik en smijt ze meteen het luchtruim in, voordat ze doodsbenauwd kunnen worden. Met een van de mensen heeft hij bijzonder veel moeite. Hij verweert zich met handen en voeten, maar toch lukt het hem de ruimte in te krijgen. Een van de jongens, die nog in het vliegtuig zit, begint onbedaarlijk te lachen.
  "Lach jij om zo'n lafaard?" vraagt de instructeur.
  "Lafaard? Die is goed. Dat was onze piloot!"
 • Er zit een man aan de waterkant. Links heeft hij een emmertje met wormen staan, rechts ligt een hamer. Er komt een andere man langs die vraagt wat hij aan het doen is. 'Ik ben aan het vissen,' zegt de man. 'Hoe doe je dat dan?' vraagt de ander. 'Voor een tientje wil ik het wel vertellen,' zegt de man. De ander betaalt een tientje. 'Nou,' zegt de man, 'ik gooi een worm in het water, en zodra er een vis naar hapt, geef ik die een klap op z'n kop met mijn hamer.' 'Vangt dat nog wat?' vraagt de ander. 'Ja,' zegt de man, 'een tientje of vijf, zes...'
 • Een man rijdt in zijn auto op de snelweg. Hij is al lang aan het rijden en hij besluit om eventjes op een parking te stoppen en wat uit te rusten. Hij gaat de eerste parking er af en parkeert zijn auto. De plaats die hij gekozen heeft ligt jammer genoeg langs een veelgebruikt joggingpaadje. Hij staat nog maar 5 minuten geparkeerd of er komt een jogger van het paadje af, tikt op zijn raampje en vraagt: "Meneer, weet u misschien hoe laat het is?" De man kijkt op zijn horloge en zegt: "Kwart over acht." De jogger loopt verder en de man zet zich opnieuw gemakkelijk. Na 5 minuten tikt er weer iemand op zijn raampje. Het is een andere jogger en ook hij vraagt hoe laat het is. "Tien voor half negen," zegt de man enigszins verveeld. De jogger bedankt hem en loopt verder. De man wil zich opnieuw comfortabel nestelen maar ziet dan dat er meerdere joggers lopen en beseft dat het niet lang gaat duren voor hij wéér gestoord gaat worden. Dus pakt hij een stuk papier en schrijft erop: "Ik weet NIET hoe laat het is!" Hij kleeft het papiertje tegen zijn raampje en laat zich opnieuw lekker onderuit zakken in zijn zetel. Als hij bijna is ingedommeld tikt er wéér een jogger op de raam en die zegt : "Meneer, het is half negen."
 • Een Nederlandse worstelaar moet een partijtje worstelen met een Russische worstelaar. De trainer van deze Nederlandse pupil zegt tegen hem: "Kerel, kijk uit voor de favoriete worp van deze Rus, namelijk de destroyka." Afijn zo gezegd zo gedaan. De gong gaat en na 20 seconden zat de Nederlander muurvast door de destroyka. De trainer wacht reeds in de kleedkamer daar hij de bui al zag hangen. Maar na 5 minuten wachten ziet hij tot zijn grote verbazing de Rus op een brancard aan zich voorbijgaan. Dus hij naar zijn pupil met de opmerking: "Hoe is dit nu in godsnaam mogelijk?" De pupil zegt: "Hij gooide mij in de destroyka en ik zat echt muurvast. Totdat ik een paar benen, een paar handen maar ook een kruis zag en dacht, bijt erin! En wat krijg je dan een kracht als je in je eigen kruis bijt!"
 • Een sportieve man wil op een dag gaan parachutespringen. Hij stapt in het vliegtuig en wordt op de nodige hoogte gedropt. Al vallend grijpt hij naar het koordje van zijn parachute om deze te openen. De parachute weigert echter alle dienst. Steeds sneller vallend passeert er plots in tegengestelde richting een andere man. Onze parachutist maakt snel van de gelegenheid gebruik en vraagt aan deze man "Kent gij iets van parachutes ?" ; waarop de andere man vraagt : "Kent gij iets van gaskachels ?"
 • Blondje 1: Hoe ziej gie gestorven ?
  Blondje 2: Djoodgevroren !
  Blondje 1: Amai, verschrikkelik! Hoe voelt dad-an, djoodvriezen?
  Blondje 2: In 't begin... Verschrikkelik: j? koet gevoel, dan zje?in vingers en tj?n, tottajj' ip den duur vrj?loaperig wordt en 't bewustzijn verliest.
  En gie, hoe ziej gie gestorven?
  Blondje 1: Ikke ? Nen artaanval ; ik verdacht mienen vint ervan dattie mie bedriegde. En op nen dag kwamme kik vroeger thuus, en 'k liepe noa de slapkamer woa dattie
  op 't bedde lag TV te kieken.
  Wantrouwig lik dak ben, gien-kik beneden in de kelder kieken of datter nergens 'n vroamens verstopt zat, moa niks te ziene.
  Dan liepe kik terug noa boven, maar doa waster ook niemand.
  Uiteindelik benne kik noa de zolder gelopen, maar op den trap krege kik dienen artaanval, en viele kik morsdjood.
  Blondje 2: Hoe stom zeg! Aj-in dien diepvries gekeken, woaren w'alletwjee nog in leven!
 • Twee West-Vlamse blondjes (vriendinnen) komen mekaar tegen in 't vagevuur.
 • Conversatie in de ZOO van Antwerpen Een vogel, een vis en een krokodil hangen aan de toog in de bar van de zoo
  Och zegt die vogel: "ik heb het hier allemaal gezien, ik ben 't hier een beeteke muug. Ik kan goe vliege, mijn vrouw kan goe vliege, mijn kinderen kunnen goe vliege, als we de kans hemme zijn we weg, terug naar Afrika."
  Ja, zegt die vis: "Ik ben het hier ook wa muug. I k kan goe zwemme, mijn vrouw kan goe zwemme, mijn kinderen kunne goe zwemme, als we de kans hemme zijn we weg, terug naar de Middellandse zee."
  Och, zegt die krokodil, "Ik weet het nog niet. K'hem een groot bakkes, mijn wijf heeft een groot bakkes, mijn joeng hemme ollamoal een groot bakkes. Ik denk da'k hier in Antwaarepe blijf
 • Een Antwerpenaar en een Limburger werken voor een kwal van een baas. Krijgt de Antwerpenaar op een dag telefoon van de Lotto: "Meneer U hebt 50 miljoen gewonnen". De Antwerpenaar staat recht, slaat zijn computer stuk, stapt naar de baas en scheldt hem de huid vol: "t Is om te melden dat ik nooit meer voor U werk, ik heb 50 miljoen gewonnen. Voila, dit is mijn afscheid (slaat in het gezicht van de baas) Enkele weken later krijgt de Limburger telefoon van de Lotto: "Meneer U hebt drie miljoen gewonnen." waarop de Limburger, die goed keek naar wat de Antwerpenaar deed, rechtstaat, heel zijn bureau aan dingelen slaat, naar de baas stapt, hem eveneens de huid volscheldt, op diens gezicht klopt en vervolgens zegt: "Ik heb drie miljoen met de Lotto gewonnen en 't is om U te melden dat ik hier voortaan slechts parttime zal komen werken...."
 • Twee antwerpse blondje zitten aan den toog in een cadéke op't kiel.
  zegt de een: "kzen zjust wer men raaiexoamen gon doen."
  "Allee", vraagt de ander: "en , oe was't?"
  " Nie goe, zenne", zei ze, "wer geboasd!"
  Ik koom wer on da rongd pungt, en der stond em bord me daartig oep, dus 'k raaie kik daartig kier rongd da rongd pungt."
  "ai", zei de ander, "en verkierd geteld, of wa?"
 • 2 Gentenaars, een is een stotteraar.
  De ene komt de stotteraar tegen en vraagt "hoe gaat 't ?"
  Zegt de andere "ho, ho, pro.., pro.., problemen, krij.., krij..krjge mijn kiek.., kiekens ni..ni.. in?
  huld.., d.., der k.., k.., kot.
  Zegt de anderee "es simpel op te lossen, ge pakt een panne ge doet er wat ma?s in, ge schut mee je?
  panne en ge roept "klu.., klu.., klu.."
  Kg.., kga 't proberen.
  De volgende week komen ze elkaar opnieuw tegen. "ha,, gelukt mee je kiekens"
  Zegt de stotteraar: "ho, ho, pro.., pro.., problemen, jong, mij.., mij,,, mijn kie.., kiek.., kiekens?
  ko.., ko.., kommen wel ma.., ma.., d..,den haan komt ook.
  Ah, ge moet bij de haan gaan en zeggen "weg gij"
  Pei.., pei.., peis.., peisdet ?
  De week erna komen ze elkaar weer tegen zegt de ene "wel, gelukt mee de haan ?"
  "ho, ho, pro.., pro.., problemen". mijn kiek.., kiekens ko.., ko.., komen, d.., d.., den hane ook k..,?
  kga bij bij d.., d.., den hane en kzegge "weg gij of ghebtne stamp tegen eu klu.., klu.., klu.."en mijn?
  kiekens komen terug buiten.
 • Een vogel, een vis en een krokodil zaten in de Antwerpse zo te praten. Zegt de vogel : ik kan goe vliege men vrouw kan goe vliege en men kinnekes kunne goe vliege. as we kunne zen we hier weg naar afrika. Zegt de vis : ik kan goe zwemme men vrouw kan goe zwemme men kindere kunne goe zwemme as we de kans hemme zen we hier weg naar de middelandse zee. Zegt de krokodil : ik hem een groot bakkes men vrouw heeft een groot bakkes men kinekes hemme een groot bakkes; ik dnek da we hier in aantwaarpe blaave?
 • der was es een Antwerpenaar en een Gentenaar.De Antwerpenaar zei "ik zie heel goed, zie je die vlieg op de kerktoren ??" De Gentenaar "'k zie der de kloten van" "Oh, dan zie je nog beter dan ik" zei Antwerpenaar?
 • Een Antwerpenaar en een West Vlaming staan op de dijk naar de lucht boven de zee te kijken. Het is een van die dagen waar je de zon en de maan samen overdag kan zien. Zegt de Antwerpenaar : " links staat de maan en rechts staat de zon". "Welnee" zegt de West
  Vlaming, " de maan staat rechts en de zon staat links. "Weet je wat" zegt de Antwerpenaar, "we zullen het vragen aan dat koppel dat daar aankomt". Dus ze vragen "meneer, kan u ons meningsverschil even helpen beslechten? Wat denkt u, staat de zon links of rechts ?" Antwoord de man, die een duidelijk Limburgs accent heeft, " ik zou het niet weten heren, ik ben niet van hier".
 • Bah, zeggen de kannibalenkinderen tegen hun moeder : "alweer mens, kan je niets anders klaar maken ?
  De volgende dag schotelt de moeder een Antwerpenaar voor. Joepie, roepen de kinderen, voor mij de nek !!!
 • Zegt de krokodil tegen het vogeltje : "en, op vakantie geweest dit jaar ?"
  Ja, zegt het vogeltje, ik kan vliegen, mijn vrouw kan vliegen en mijn kinderen kunnen ook al vliegen. Wij zijn naar het zuiden gevlogen.
  En jij ? vraagt het vogeltje aan de krokodil.
  Oh, zegt de krokodil, ik heb een grote bek, mijn vrouw heeft een grote bek en mijn kinderen zijn ook met een grote bek geboren, wij zijn in Antwerpen gebleven !!
 • Een Gentenaar: "wij hebben grote lullen"
  Een Bruggeling "wij, in Brugge, hebben grote ballen"
  Een derde: "ik ben wel van Gentbrugge"
Vind ik leuk!Vind ik niet leuk!Commentaar versturenDefecte link melden
Hits: 23.057 - Score: 82% (9)

Willekeurige items uit MOPPEN

Toppunten Wat is het toppunt van snelheid? Als je tweede vrouw zo snel bij je wegloopt dat ze de eerste nog inhaalt.
Danny - 07/07/2009 - Score: 72% (200) - Hits: 187.173
Trein Na een lange, vermoeiende werkdag zat een vrouw in de trein op weg naar huis en sloot haar ogen. Toen de trein het station uit reed, haalde een jongeman die naast haar zat, zijn mobieltje uit zijn zak en begon op luide toon te spreken. "Hoi liefje, hier Franky , ik zit in de trein.. Ja, ik weet dat het de trein van half 7 is en niet die van half 5, [...]
Danny - 01/06/2015 - Score: 43% (15) - Hits: 46.813
Verjaardag Max is honderd jaar gewordenen zijn familie heeft een feestelijke dag gepland: naar de dierentuin, naar het pretpark, langs de burgemeester...... De dag eindigt met een chic diner.Vraagt zijn dochter:"En pa,wat vond je nou het leukste aan deze dag?" zegt Max:"Die bordjes langs de weg met:"Max 100"!
Danny - 01/01/2007 - Score: 66% (104) - Hits: 35.418
Voetbal Rechter tegen supporter: "U blijft er dus bij, dat u de scheidsrechter enkel met tomaten naar zijn hoofd gegooid heeft?" Supporter: "Jawel, edelachtbare." Rechter: "Hoe verklaart u dan die builen op het hoofd van de scheidsrechter?" Supporter: "Het waren tomaten in blik, edelachtbare."
Danny - 23/02/2014 - Score: 57% (117) - Hits: 77.626
Domme vragen Kapper: en hoe moet het gebeuren? Klant: bij voorkeur gratis.
Danny - 01/01/2007 - Score: 67% (187) - Hits: 71.653