Logo
» Start » Moppen » Personen » Dokters - Tandartsen

Moppen - Personen : DOKTERS - TANDARTSEN


 • Een man is opgenomen in het ziekenhuis met een reusachtig verband om zijn hoofd. De verpleegster van dienst verzorgt hem en stelt vast: Arme meneer, uw vrouw moet u vreselijk missen. Waarop de man antwoordt: Gewoonlijk wel, maar deze maal heeft ze me we wel geraakt.
 • Vader: Dokter, denkt u dat mijn zoon op mij gelijkt? Dokter: Jawel, maar dat is niet erg. Het bijzonderste is dat hij gezond is.
 • Jantje is bij de tandarts geweest. Moeder vraagt hem: "Doet je kies nu nog pijn, Jantje?" "Geen idee," antwoord Jantje, "de tandarts heeft hem gehouden!"
 • Een heel chique madam arriveert in haar chique BMW coupé bij de dokter, nadat ze gestoken was door een wesp.
  Vraagt de dokter: 'Waar bent u gestoken mevrouw?'
  Zegt zij verlegen: 'Oh dokter, dat kan ik u niet zeggen, want dan schaam ik me zo.'
  'Maar ik moet het toch echt weten hoor, anders kan ik u niet helpen', reageert de dokter verbaasd.
  'Nee dokter, als andere mensen dit weten dan word ik uitgelachen en schaam ik me dood.'
  'Luister,' zegt de dokter, 'ik heb een geheimhoudingsplicht, dus ik zal echt tegen niemand zeggen waar u gestoken bent.'
  'Ok dan,' zegt de vrouw opgelucht... in den Aldi'.
 • Komt een vrouw bij de dokter en ze begint meteen aan een stuk door te kleppen. Ze ratelt maar door, roddelt over haar man, kinderen, familie, buren enz. Op een gegeven moment zegt de dokter enigszins geirriteerd: "Mevrouwtje, mag ik nu wat zeggen?" Waarop de vrouw hevig verontwaardigd is: "Maar dokter, u heeft toch een zwijgplicht?"
 • Een man gaat naar de dokter en geeft hem een briefje waarop staat 'ik kan niet praten'. De dokter drukt hard op de buik van de man. "Aaaaah!" roept hij. "Goed zo," zegt de dokter, “morgen leren we de B."
 • "Dokter, mijn handen trillen de laatste tijd zo."
  "Drinkt u veel, meneer?"
  "Nee niet echt, dokter, het meeste valt ernaast."
 • Een vrouw komt bij haar huisdokter, lelijk toegetakeld, met gebroken tanden, de nek vol bloed en haar aangezicht vol blauwe plekken. Vraagt de dokter: "Maar Elsa toch, wie heeft U dat aangedaan?" Antwoordt het vrouwtje: "Het komt van mijn echtgenoot!" "Hoezo ?", antwoordt de dokter, "ik dacht dat Uw man de hele week op zakenreis naar het buitenland was..." Antwoordt de teergeliefde echtgenote: "Ja, dokter..., dat dacht ik ook!"
 • Na een vergadering wisselen twee dokters ervaringen uit. "Ik heb een patiënt die aan geheugenverlies lijdt", zegt de ene. "Wat zou jij me aanraden?" Antwoord van de andere: "Hem vooraf laten betalen!"
 • "Ik kan het nog steeds niet geloven dat je in het ziekenhuis ligt," begint de man op het bezoekuur tegen zijn vriend.
  "Gisteravond zag ik je nog uitbundig dansen met die mooie blonde meid."
  "Ja," antwoordt de patiënt, "dat zag mijn vrouw ook."
 • 'Dokter, ik ben de laatste tijd zo moe als een hond, maar toch heb ik honger als een paard en eet ik als een varken.' 'Tja, dan kan ik u alleen maar doorverwijzen naar een dierenarts.'
 • Een huisarts belt in het weekend een loodgieter met de vraag of hij direct wil komen, want hij heeft water in de kelder. De loodgieter probeert de huisarts af te wimpelen en vraagt of dat niet kan wachten tot maandag. Maar de huisarts staat er op dat de loodgieter direct komt. Daarop zegt de loodgieter toe om direct te komen.

  Bij de huisarts aangekomen neemt deze hem mee naar de kelder, doet de deur open en de loodgieter ziet inderdaad dat de kelder vol water staat. De loodgieter vraagt de huisarts of die een paracetamol voor hem heeft. De huisarts gaat niet begrijpend een paracetamol halen en geeft deze aan de loodgieter. De loodgieter gooit de paracetamol in het water en zegt tegen de huisarts:
  "Ik ben weer weg, maar als het maandag niet over is moet je me bellen."
 • Studenten in een hogere biologie klas kregen hun periode examen.
  De laatste vraag was: 'geef zeven voordelen van moedermelk' .. De vraag was de moeite waard,
  Een student, had het er moeilijk mee, maar hij schreef ;
  1) Het is de perfecte formule voor de baby.
  2) Het biedt immuniteit tegen verschillende ziekten.
  3) Het is altijd de juiste temperatuur.
  4) Het kost niets.
  5) Het bindt het kind aan de moeder en vice versa.
  6) Het is altijd beschikbaar als het nodig is.
  En toen wist hij niets meer te bedenken. Tot slot, in wanhoop, net voor de bel ging voor het einde van de test, schreef hij nog vlug
  7) Het wordt geleverd in twee aantrekkelijke verpakkingen en het is hoog genoeg van de grond zodat de kat er niet bij kan!
  Hij kreeg zijn 100 punten...
 • Toen de nieuwe patiënt comfortabel op de divan lag, begon de psychiater zijn therapie-sessie:
  "Ik weet niet wat uw probleem is," zei de dokter, "dus het zou misschien makkelijk zijn als u bij het begin begint."
  "Natuurlijk," antwoordde de patiënt, "in den beginne schiep ik de hemel en de aarde...."
 • Een oudere man ligt op de operatietafel kort voor de ingreep. Hij heeft er op aangedrongen, dat hij geopereerd zal worden door zijn schoonzoon, een uitstekend chirurg. Alvorens hem in slaap te doen zegt hij tot zijn schoonzoon: Wees niet nerveus, doe uw best. En loopt het fout, wees indachtig dat erna uw schoonmoeder bij u komt inwonen!
 • Een jongeman gaat naar de dokter om hem te bedanken voor de medicijnen die hij aan zijn oom had voorgeschreven. "Heeft het hem goed gedaan?" vraagt de dokter. Waarop de jongeman antwoord: "Ik denk het niet, maar ik ben zijn enige erfgenaam"
 • Wanneer je bij de dokter in de wachtkamer komt dan vraagt de receptioniste altijd waarvoor je de dokter wilt zien. En dan moet jij haar vertellen, in het bijzijn van al die anderen die in de wachtkamer zitten, wat er verkeerd is met je. Soms is dat erg moeilijk en geneer je je zelfs om dat zo maar even te zeggen. Er is niets erger dan zo'n dokters receptioniste die beslist wil dat je het haar vertelt in een wachtkamer vol met andere patiënten Ik weet dat de meesten van ons dit wel hebben meegemaakt, en ik heb genoten van de manier waarop een oudere man dit oploste: Een 86 jaar oude man komt de propvolle wachtkamer binnen en gaat naar de receptioniste. Die zegt: 'Ja meneer, waarvoor wilt U de dokter vandaag zien?' Er is iets verkeerd met mijn lul', zegt hij. De receptioniste werd verbolgen en zei, "U kunt hier niet binnenkomen en zulke dingen uitkramen in een volle wachtkamer.' 'Waarom niet? U vroeg mij wat er verkeerd was en ik heb het u verteld', zei hij. De receptioniste antwoordde, 'U heeft de hele wachtkamer in verlegenheid gebracht.
  U had moeten zeggen; Er is iets verkeerd met uw oor of iets dergelijks en bespreek het probleem verder privé met de dokter ' De man antwoordde, 'U zou de mensen geen vragen moeten stellen in een wachtkamer vol met vreemden, als het antwoord ze in verlegenheid kan brengen.'
  De man liep naar buiten, wachtte een paar minuten en ging weer naar binnen. De receptioniste lachte zelfgenoegzaam en zei, Ja??? 'Er is iets verkeerd met mijn oor,' zei hij. De receptioniste knikte goedkeurend, wetend dat hij haar advies had aangenomen. 'En wat is er verkeerd met uw oor, meneer?' 'Ik kan er niet uit pissen', antwoordde hij. De wachtkamer barstte uit in luid gelach.
 • Komt een man bij de apotheek en vraagt om een grote fles hoestdrank want zijn hele gezin loopt te hoesten en is verkouden. Onderweg naar huis denkt hij, ik neem maar vast een grote slok, dan ben ik er het eerst vanaf. Maar het spul blijkt niet te zuipen, zo vies. Hij kijkt op het etiket en ziet daar staan: LAXEERMIDDEL. De man gaat op hoge poten terug naar de apotheek en zegt: "Wat heb je me nou geflikt, vraag ik om hoestdrank, krijg ik een laxeermiddel!" De apotheker zegt: "Nou en... dat is toch goed? Wedden dat jij voorlopig niet durft te hoesten!"
 • Een vrouw merkt dat haar buik dikker wordt, ze is er niet gerust op en gaat naar de dokter. Als hij haar onderzocht heeft, zegt de dokter dat ze zich geen zorgen hoeft te maken. "Mevrouwtje", zegt hij, "het is een ophoping van gas in uw buik. Dat gaat vanzelf weer over."
  Maar de buik van de vrouw wordt alleen maar dikker en ze gaat weer naar de dokter. "Nee mevrouw, u bent niet zwanger", zegt de dokter, "het is echt alleen maar lucht, alleen maar lucht."
  Gerustgesteld gaat de vrouw naar huis, maar de kwaal gaat niet over haar buik wordt steeds dikker. Ook bij het derde bezoek aan de dokter krijgt zij te horen: "Mevrouwtje, het is alleen maar lucht, alleen maar lucht." Hierna krijgt de dokter de vrouw niet meer op bezoek.
  Als de dokter enkele maanden later door een drukke winkelstraat loopt, ziet hij ineens de vrouw achter een kinderwagen lopen. Hij loopt naar de vrouw toe, kijkt in de kinderwagen en ziet een tweeling liggen. Dan vraagt de dokter aan de vrouw: "Wat is dat nou?" "O gewoon", zegt de vrouw, "twee scheten met een pet op."
 • Een man komt met zijn hond bij de dierenarts. "Volgens mij is mijn hond dood." "Leg hem maar even op de behandeltafel." Als de hond er ligt doet de dierenarts een luikje open waar een kat uit komt. De kat springt op de behandeltafel, rent over de hond en verdwijnt weer achter het luikje. De hond reageert niet. "Inderdaad, uw hond is dood." "Dank u, dierenarts, het is helaas niet anders, wat kost dit consult?" "895 euro." "Hè? Waarom is dat zo duur?" "5 euro bureaukosten en 890 euro voor de cat-scan."
 • Een man komt bij het Arbeidsbureau in Den Haag en ziet daar een kaart waarop een assistent voor een gynaecoloog wordt gevraagd. Hij is geïnteresseerd en wil meer weten. "Kun je me meer details geven over deze vacature?" vraagt hij aan de man achter de balie. De medewerker van het Arbeidsbureau zoekt in zijn dossiers en antwoordt: "Uuuh... even kijken, hier is het. Oke, het werk bestaat eruit de dames gereed te maken voor onderzoek voor de gyneacoloog. Dat houdt in: helpen met uitkleden, op de rug leggen en even opfrissen. Dan scheerschuim aanbrengen, het schaamhaar afscheren en alles even inwrijven met verzachtende olie, zodat ze gereed zijn voor behandeling door de gynaecoloog. Het jaarsalaris is €60.000, maar ik ben bang dat u naar Groningen zult moeten." "Oh, is daar de vacature?" "Nee, die is in Middelburg maar in Groningen kunt u achter aansluiten in de rij!"
 • Komt een man bij de dokter omdat hij al een aantal dagen last heeft van diarree. De dokter zegt tegen hem: "Nou, daar heb ik goede medicijnen voor," en schrijft een recept uit.
  Aan het eind van de dag merkt de dokter dat hij per vergissing kalmeringstabletten heeft uitgeschreven en denkt: "Nou, laat ik mijn patiënt maar gauw even opbellen." Aan de telefoon vraagt hij zijn patiënt hoe het ermee gaat, waarop deze antwoordt: "Dokter, ik sta inmiddels tot mijn knieën in de poep maar ik blijf er ontzettend rustig onder!"
 • Er komt een man bij de dokter. De man is overspannen. "Dokter als ik thuis zit komen de muren op me af." Dokter: "Ja, Hallo dan moet je niet bij mij zijn, maar bij je woningbouwvereniging."
 • In Utrecht lopen drie medisch studenten (eerstejaars) door de stad. Voor hen loopt een mannetje met krampachtige passen over straat. De studenten krijgen samen een discussie over wat het mannetje, gezien zijn moeilijke lopen, zou kunnen mankeren. Nummer een denkt aan Ischias, terwijl de tweede het op reumatiek houdt en de derde zeker weet dat de man lijdt aan spit. Uiteindelijk besluiten ze het de man zelf te vragen. "Ischias, spit, reumatiek? Nee heren, u heeft het alle drie bij het verkeerde eind, net als ik zelf. Ik dacht namelijk dat het een scheet was, maar het was een hoop stront."
 • Er komt een man bij de dokter die vreselijk diarree heeft. De dokter besluit hem pillen mee te geven, maar komt 's avonds tot de ontdekking dat het de verkeerde waren! In plaats van stoppillen heeft hij kalmeringspillen meegeven. De dokter besluit de man op te bellen en te vragen hoe het met hem gaat! Waarop de man antwoord... "Dokter, ik sta tot mijn enkels in de stront maar ik ben er zo rustig onder!!!"
Vind ik leuk!Vind ik niet leuk!Commentaar versturenDefecte link melden
Hits: 167.178 - Score: 64% (83)

Willekeurige items uit MOPPEN

Kledij Een kantoormedewerker vraagt aan zijn vrouwelijke collega: "Goh, leuk truitje. Van kamelenstof gemaakt misschien? Zij: "Hoezo?" "Nou, ik dacht vanwege die ... twee bulten..." ff stil ..... Zij: "Mmmm en die leren jas van jou dan, die is zeker van varkensleer..." Hij : "Hoezo ?" "de kop zit d'r nog aan!"
Danny - 27/11/2011 - Score: 80% (17) - Hits: 21.389
Leger Er staat een paar militairen tegenover elkaar op te scheppen over hoe hoog hun IQ wel niet is. Dan komt er iemand naast hen staan, die al een tijdje heeft staan luisteren. Hij zegt: "Nee jongens, het meten van je slimheid aan de hand van het IQ is allang verleden tijd. Ze hebben allang een nieuwe eenheid gevonden: de 'tère.'" Al die militairen kni [...]
Danny - 12/11/2009 - Score: 67% (6) - Hits: 24.470
Winkel - Sho Een man moet van zijn vrouw boodschappen doen. Met enige tegenzin gaat hij van huis en loopt naar de dorpswinkel. Op de deur hangt een bordje met de waarschuwing : "Pas op voor de hond !" Binnen ziet hij naast de toonbank een stokoude hond liggen die in diepe slaap is. "Is dit de hond waar de mensen voor moeten oppassen ?" vraagt hij aan de winkeli [...]
Danny - 01/10/2014 - Score: 88% (17) - Hits: 34.814
Boeren Dat is nu eens echt boerenverstand! Een landbouwer laat 17 paarden na aan zijn drie zonen. In zijn testament verdeelt hij de erfenis als volgt: Mijn oudste zoon de helft van alle paarden. Mijn tweede zoon een derde van alle paarden. Mijn jongste zoon een negende van alle paarden. Daar het onmogelijk is om 17 paarden te delen door 2, door 3 of door  [...]
Danny - 14/12/2014 - Score: 44% (37) - Hits: 145.589
Werkmensen Op een dag komen er 2 staalarbeiders aan de hemelpoort aan. Ze kloppen aan, en St. Petrus komt opendoen. Hij kijkt in zijn gulden boek, maar zij staan er niet in. "Het spijt me, jongens, jullie hebben teveel stakingen op aarde georganiseerd. Jullie kunnen de hemel niet binnen", en hij stuurt hen naar de hel. Twee dagen later krijgt St. Petrus bezoe [...]
Danny - 30/05/2016 - Score: 71% (24) - Hits: 102.486